Peter & Meterschap

Contact


vzw ANIMU LUCE         Diestsebaan 24 2230 Herselt

0479/52.53.82            info@animuluce.be

O.N. 0838 496 110      IBAN BE37 9730 3661 6928PETER & METERSCHAP

WAT KAN/MAG ALS PETER OF METER

Het onderstaande schema geeft een idee van de mogelijke vormen van p/meterschap:


        Een p/meter engageert zich om de verzorging (zowel mentaal, fysiek als financieel) van één specifiek paard op zich te nemen.

  • Het gaat om een engagement voor minimaal een half jaar en bij voorkeur een jaar. Dit wordt liefst per maandelijkse domiciliëring of in één totaalbetaling uitgevoerd op rekening van vzw Animu Luce, Diestsebaan 24, 2230 Herselt, BE37 9730 3661 6928, met als mededeling: meterschap – naam paard.
  • Ex-paardeneigenaars wiens paard door onze vzw wordt opgevangen, vragen we om zich te engageren voor een blijvend minimaal ere-p/meterschap, als tegemoetkoming aan de opvang van hun paard. We willen zo de band tussen paard en eigenaar blijven ondersteunen.
  • Alle p/meters worden op onze website vermeld met de voornaam. Indien ze dit niet wensen (privacybeleid), mailen deze mensen dit aan info@animuluce.be.
  • Maandelijkse samenkomst (1,5 uur): Er worden op (ongeveer) maandelijkse basis gezamenlijke momenten afgesproken met het hele team. Dit doen we om een fijne onderlinge sfeer en samenwerking te bevorderen. Er worden hier dan ook geen voorrechten toegekend. SAMEN zorgen voor… is ons motto! De gezamenlijke maandelijkse p/meter-momenten staan in het online agenda, op facebook of in de informatieve whatsapp-groep.
  • Wekelijks bezoek: Wekelijks kan een bezoekje gebracht worden aan het gekozen paard. Deze bezoekjes kunnen enkel doorgaan indien er andere groepsactiviteiten gepland zijn op het terrein. Voor kinderen onder 8 jaar of kinderen die zelf nog niet in staat zijn om hun p/meterpaard zelfstandig naar de paddock te brengen, wordt gevraagd dat er een ouder aanwezig blijft tijdens het wekelijks bezoekmomentje.
  • Verzekering L.O. Paardensport is noodzakelijk. Deze kan als uitbreiding op je familiale verzekering genomen worden of kan op vraag door vzw Animu Luce worden afgesloten bij Arena Verzekeringen. Lidgeld + basisverzekering kosten om en bij de 40 euro per jaar.
  • Indien je éénmalig of voor een kortere periode een paard financieel wil steunen, kan dit uiteraard ook. Je geeft dan een «KADOOTJE » aan een bepaald paard.


WAAROM PETER OF METER WORDEN ?


Vzw Animu Luce vindt p/meters heel belangrijk om drie redenen:
1. Tender, love and care
Een p/meter is een extra kameraadje voor het paard. Het is fijn voor een paard om een mens te hebben die hem regelmatig wat extra komt vertroetelen, masseren, verzorgen, trainen... Vzw Animu Luce doet haar best om zo veel mogelijk paarden op te vangen en te helpen. Meer paarden betekent echter meer behoefte aan tender, love and care.


2. Geld is hooi
Vzw Animu Luce is al jarenlang een hulpplatform voor paarden die om één of andere reden niet meer bij hun vorige eigenaar konden blijven. De vzw doet deze opvang en revalidatie van paarden helemaal zonder winstgevend doel, en enkel en alleen uit grote liefde en passie voor paarden. De vzw wil de wereld een fijner plekje maken voor dieren die vaak misbegrepen zijn en extra liefde en zorgen nodig hebben.


Het is algemeen geweten dat paarden houden een dure zaak is. Voeg daar nog eens aan toe dat het gaat om zorgenpaardjes, dan lopen de rekeningen snel hoog op. Het team van vzw Animu Luce werkt hard achter en voor de schermen om alles financieel bolgewerkt te krijgen. Inkomsten van activiteiten gaan integraal naar onze opvangpaarden.


Door peter/meter te worden, draag je bij aan het onderhoud van één van onze paarden. En meer nog : je draagt bij aan een betere wereld in het algemeen voor paarden. Want dankzij jouw hulp, kunnen wij paarden blijven opvangen en revalideren. De vzw wil een maatschappelijk gedragen project zijn. Het is de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de mensheid om goed voor het dierenrijk te zorgen. Daarom wil de vzw ook zoveel mogelijk beroep doen op van andere mensen. Want SAMEN bereik je meer. Samen kunnen we meer betekenen voor dieren die ons nodig hebben.


3. Ontspanning in de natuur

Het is geweten dat dieren een formidabele ontspannende invloed hebben op mensen. Een momentje met je paard is dan ook een geweldige manier om je eigen batterijen op te laden. Een frisse neus te halen in een prachtige natuurlijke omgeving, aan lichaamsbeweging te doen. Kortom, je krijgt positieve vibes en gezondheid mee naar huis. Peter/meter worden betekent dus dat je jouw favoriete paard financieel steunt, regelmatig in de watten komt leggen en dat je er heel wat liefde, energie en gezondheid voor in de plaats krijgt.


WELKE PAARDEN KOMEN IN AARMERKING ?


Elk paard dat bij ons gehuisvest is, komt in aanmerking voor steun van een peter of meter.
Klik hier en ontdek onze kudde
Er kunnen ook meerdere personen éénzelfde paard steunen. Uiteindelijk gaat het om het steunen van de paarden in het algemeen. Iedereen die wil steunen, kan dat dus voor zijn lieveling doen.

HOE REGEL IK MIJN METER OF PETERSCHAP?

Wil je graag een paard steunen? Fijn! Laat dit eenvoudigweg weten aan Nele, per mail of sms. Zij brengt je statuut als peter/meter voor jou in orde en zal je uitnodigen voor het volgende samenkomst.


Welkom alvast bij de peter/metersclub en dankjewel voor je steun!